+386(0)41 436 725 info@lukanc.si

Steklene ograje

Uporaba steklenih ograj v sodobni arhitekturi in oblikovanju je priljubljena izbira, že skoraj zapoved. Steklo je odličen material za kombiniranje, zelo lepo se ujema z lesom, kamnom kot tudi različnimi kovinami in zlitinami. Z njimi združimo funkcionalnost, čudovit izgled in sam namen ograj. Na prvem mestu omogočajo varnost in zaščito, imajo pa prav posebno lastnost, z lahkoto jih lahko skrijemo v prostoru. So nevpadljiv in eleganten element notranjih prostorov, ki dopušča svetlobi prosto pot in zagotavlja pretočnost pogleda.

Najpogosteje se uporabljajo za stopnišča in galerije. S tem se prostor optično poveča in dobimo občutek lahkotnosti, zračnosti. Primerne so tudi za omejevanje zunanjih površin, predvsem teras in balkonov. Kjerkoli jih uporabimo ustvarijo prefinjen, minimalističen ambient. Steklene ograje so obstojna in kakovostna rešitev, ki nudi popolno prilagodljivost in je z njimi praktično možno ugoditi vsem zahtevam in uporabnikom.

Ste za varnost z eleganco?

Izdelujemo dovršeno oblikovane steklene ograje po naročilu, prilagojene zahtevam prostora, potrebam in individualnim željam. Pomembno je, da so zanesljive, stabilne in dolgoročno uporabne. Vedno uporabimo varnostno kaljeno steklo v različnih debelinah ali v kombinaciji lepljenja. Kombinacije, ki se jih najpogosteje poslužujemo so lepljena kaljena stekla 6+6, 8+8 in 10+10 mm debeline. Za elegantnejšo izpeljavo in v izogib šivom lepljenih stekel pa posežemo po samostojnem kaljenem steklu debeline 15 ali 19 mm.

Tu gre predvsem za kompromis posameznika glede estetike. V večini primerov pri zunanjih ograjah uporabimo kaljeno + lepljeno, pri notranjih pa odvisno od samega interierja in vizije uporabnika. Mi se nagibamo k enojnemu kaljenemu steklu za res zapeljiv, drzen in dovršen pridih, izbira pa je vaša. V kolikor vam je čisto steklo premalo in želite nekaj več, nekaj drugačnega, vam nudimo različne vrste stekel in tehnike obdelave. S tem ograja lahko dobi poseben vizualni učinek in postane izjemen dekorativen element.

Izbirate lahko med peskanimi vzorci, ekstravagantnim diamantnim rezom, dodatki taljenega stekla in tehniko suhega cvetja. Mogoče vas celo zamika led osvetlitev? Glede na način montaže stekla razdelimo ograje na samostoječe, točkovno vpete in ograje s konstrukcijo.

Samostoječe ograje so edinstvene, videz masivnega stekla v enem kosu z gladko čisto linijo je res poseben. Takšne ograje so v celoti vpete s sidranjem spodnjega dela v različne, ponavadi skrite profile, odvisno od situacije.

Točkovno vpete ograje v celoti iz stekla se v praksi najpogosteje uporabljajo, predvsem  za stopnišča. Tu je sistem sidranja točkovnih nosilcev v nosilno ploščo z določenimi razmiki za optimalno varnost. Takšni sistemi so pravi izziv, ki zahteva natančnost, a lotimo se jih z veseljem, saj je končen pogled na izdelek izjemen.

Da obogatite in nadgradite samo konstrukcijo uporabite steklo kot polnilo. Sama konstrukcija je v domeni uporabnika, mi pa s stekleno ploskvijo poskrbimo za tisti lahkotno eleganten pridih. V takih primerih posebej izdelamo nosilce na katere pritrdimo steklo. Te variante se uporabljajo predvsem za zunanje ograje in balkone.

Stopimo v stik

Potrebujete uporabnost, gradite ali prenavljate vaš dom? Steklo je res izjemen material, dovolite si ga začutiti z nami. Pošljite nam povpraševanje, ne pozabite na dimenzije in vaše želje.