+386(0)41 436 725 info@lukanc.si

Pohodno steklo

Sprehodi po steklenih ploščah so vse bolj priljubljeni in tako postaja steklo, s katerim lahko nadomestimo klasične talne obloge in povežemo nadstropja, prva izbira v sodobni arhitekturi. Pohodno steklo uporabljamo predvsem za dopolnitev, popestritev interierja, čeprav je primerno tudi za vgradnjo zunaj.

Najpogosteje se uporablja kot podest, stopnice in svetlobniki. Gre za eno izmed dobrih rešitev, ki v prostor prinaša naravno svetlobo in ga elegantno odpre. Odvisno od postavitve stekla, svetloba lahko skozi prehaja naravno ali pa dodamo umetno razsvetljavo za zanimiv učinek. Vsekakor vnos svetlobe skozi stavbo doda dobrodošlo dimenzijo. Ko je pohodni svet pravilno izveden, je strah odveč.

Ste za sprehod po steklu?

Steklene talne plošče in stopnice lahko izdelamo v poljubni obliki, kar omogoča veliko prilagodljivosti pri oblikovanju. Pohodno steklo izdelujemo samo po naročilu. Vedno uporabimo varnostno steklo, kaljeno + lepljeno, v debelini od 8 + 8 mm naprej. Ker gre za specifično zadevo se glede na velikost določi iz koliko slojev bo lepljeno in kakšna bo debelina.

Pogosta predstava o steklenih tleh je, da mislite da bo vse vidno skozi. Sami se odločite ali želite prozorno ali zasenčeno steklo, ki še vedno omogoča, da svetloba teče med nivoji vendar zagotavljajo zasebnost. Vredno je razmisliti tudi o protizdrsnem zgornjem delu, posebej če gre za večjo površino in pretočnost.

Ta pripomore k še varnejši hoji in zmanjša morebitne praske. Da bo pohodno steklo usklajeno z arhitekturno zasnovo je odvisno kako ga namestimo. Klasična namestitev je kovinska konstrukcija v katero je zasidrano steklo v več kosih, za sodoben eleganten prostor pa je najprimernejša izbira neprekinjena steklena plošča. V kolikor želite uporabiti pohodno steklo kot kritino zunaj bo potrebno izbrati še primerno izolativnost.

Stopimo v stik

Potrebujete uporabnost, gradite ali prenavljate vaš dom? Steklo je res izjemen material, dovolite si ga začutiti z nami. Pošljite nam povpraševanje, ne pozabite na dimenzije in vaše želje.