+386(0)41 436 725 steklarstvo@artlinia.com

Odtisi rok

Realizirali smo našo zamisel, nekaj čisto posebnega!

Osnovna ideja je bila, kako v sodobnem svetu, ko so najljubša oblika komunikacije postala socialna omrežja, kjer smo vsi vidni, izpostavljeni in hkrati odtujeni, ustvariti nekaj realnega, nekaj pristnega, nekaj, kar nas poveže s človekom in njegovo energijo. Kako občutiti človeka, ki ga ne poznam?

V času, ki ga živimo so medsebojni odnosi eno izmed bolj obravnavanih tematik, skupno vsemu pa je komunikacija, zavedna in nezavedna. Človek je socialno bitje, ki potrebuje močne medosebne vezi. Te je potrebno vzgojiti, gojiti in ohraniti trenutek v času, ki je za razliko od prostora na internetnih strežnikih omejen.

Naš koncept temu je, da s tem ko imaš odtis rok nekoga, imaš njegovo večnost. Lahko  položiš svojo dlan ob dlan, začutiš človeka, vidiš kakšno roko je imel, ujameš njegovo energijo, imaš poseben kanal komunikacije z njim. Bistvo tega je, da se ta večnost ohranja tudi za generacije naprej. Ker je steklo večen material, zato lahko tudi čez desetletja, stoletja občutimo del nekoga v trenutku. S preprostimi besedami, to je preseganje minljivosti v neminljivosti.

 

To je posebna vrsta umetnosti, ki ni za vsakogar. Kdor razume pristni dotik, povezanost v nezavednem je takšno darilo neprecenljiva vrednost. Na ta način lahko ustvarimo odtise rok otrok, vidimo kako so otroci odraščali in te trenutke ohranimo. Zagotovo se bomo nasmehnili vsakič, ko jih vidimo. Naredimo družinsko drevo več generacij, lahko se dotikamo rok nam dragih oseb, tudi če so daleč stran, kar  je še kako dragoceno.

Z največjim veseljem vam ustvarimo to posebno kreacijo. Dogovorimo se z vami, lahko pride cela družina, posamezniki, kdorkoli s to željo k nam v delavnico pustit odtis in proces umetnosti se začne. Sicer pa omejitev ni, lahko vam odtisnemo še marsikaj, tudi celega človeka…

Takšno steklo se lahko zelo lepo presvetli z led lučkami in je poseben ambientalni element v prostoru. Led svetloba najlepše potuje po steklu in se lepo lomi. S tem ujamemo lahko vsako črto, odtis in res vidimo kaj nam ta roka sporoča in daje. Za sam oblikovni pridih, kako takšno steklo montirati v prostor, se posvetujemo z arhitektom, dizajnerjem oziroma končnim lastnikom. Na tem mestu pa je tudi zelo željeno razmišljati v naprej. Dopustimo možnost, da lahko nekoč gradimo, dodajamo nove odtise, seveda pa je to stvar posameznika.

 

Stopimo v stik

Potrebujete uporabnost, gradite ali prenavljate vaš dom? Steklo je res izjemen material, dovolite si ga začutiti z nami. Pošljite nam povpraševanje, ne pozabite na dimenzije in vaše želje.