+386(0)41 436 725 steklarstvo@artlinia.com

Ogledala po meri

Ogledala se uporabljajo že tisočletja v različne namene. Pripisujemo jim čarobno moč, kar zagotovo drži, če se nasmehnemo v ogledalo vsako jutro. Z učinkom refleksije zrcalijo nas same, okolje, prostor in vse kar nas obdaja.

Kristalno jasno nam je, da so ogledala del vsakega doma, a nedvomno so lahko tudi zelo izjemen element v prostoru. Ogledala se ponavadi nameščajo za vsakodnevno uporabo, istočasno pa so lahko zelo dober in praktičen del interierja, ko želimo odpreti prostor ali okrepiti šibkejšo naravno svetlobo.

Z njimi združimo uporabno noto z optičnim učinkom navidezne povečave prostora. Nenazadnje pa so odlično oblikovalsko orodje za popestritev, dinamičnost ambienta. Rezultat je lahko izjemen dekor ali celo umetniško delo, unikat. S tem ne odražamo samo edinstvenega občutka za slog ampak prostoru damo posebno vrednost. Kakorkoli, igra iluzije je vedno zanimiva.

Ogledala so nepogrešljiv del kopalnice, praktična so v predsobi in garderobi, vendar v sodobnem času so trend, ki je prisoten v vseh prostorih. Od stopnišč do jedilnic. Razsvetlijo temne prostore, majhne povečajo in podarijo kanček elegance celo najbolj navadnim sobam. Umestimo jih tja, kjer odsevajo svetlobo in nekaj pozitivnega. Zasnovana morajo biti tako, da bo vsak prostor bolj privlačen in funkcionalen, uporabno z dekorativnim pridihom notranjosti. Vsekakor pa se ogledala čudovito zlivajo na prostem, zato jih nedvomno lahko vključimo tudi v zunanji design.

Zavedamo se, da ima vsak svoj stil in slog in da se praktične in oblikovne potrebe razlikujejo od posameznika do posameznika. Prizadevamo si ustreči vsakemu posebej, zato skupaj z vami zasnujemo idealno ogledalo za vaš prostor, glede na želje. Vsa ogledala izdelamo po naročilu, tako da velikost, oblika, barva in razni dodatki so stvar dogovora. Maksimalna dimenzija ogledala v enem kosu je cca. 225×321 cm. Kadar imamo ogledala velikih dimenzij ali ogledala za javne ustanove, šole vrtce, zdravstvene objekte, jih naredimo varnostno, v izogib nesreči. Izbira oblike je poljubna. Bodite unikatni in izvirni, z neobičajno obliko lahko na preprost način dosežemo več. Trenutni trendi se nagibajo bolj k mehkemu videzu, krogi so idealna protiutež tega koncepta.

Obstaja pa pravilo, da visoki prostori potrebujejo vertikalna medtem ko dolgi horizontalna ogledala. Na voljo imamo različne debeline stekla, po večini pa se uporablja 4 in 6 mm. Izdelujemo jih iz visoko kakovostnega kristalnega stekla, za res svojevrsten slog pa so na voljo barvni odsevi v različnih tonih.

 

Robove brusimo in poliramo, za poseben videz in elegantno izpeljavo rob zaključimo s fazeto. S to obdelavo dosežemo dodatno globino in posebne vizualne učinke, ki so hkrati čudovit dodatek ostalim dekorativnim tehnikam. Ogledala nadgradimo s peskanimi vzorci, barvo, diamantnim rezom za res “šik” izgled, včasih pa je že samo izbira pravega okvirja tista pika na i. Z veseljem vam uokvirimo »najlepšo sliko«.  Poseben poudarek namenimo tudi led osvetlitvi, ki odpre novo dimenzijo.

 

Montažo ogledal naredimo z lepljenjem na trdo površino, lahko je naša ali jo izpeljete v lastni režiji.

V ta segment uvrščamo tudi edinstveno umetniško delo, ki bo pritegnilo vsako oko. Tu imamo v mislih brezčasno vitraž ogledalo. Lahko je sestavljeno iz več  kosov ogledal različnih oblik in barv ali pa v kombinaciji z ornamentnim steklom.

Ogledala imajo izredno pomembno vlogo pri vidljivosti na cesti in parkiranju. Ko so te steklene površine poškodovane, niso funkcionalne in jih je potrebno zamenjati. Izdelamo vam konveksna ogledala za različne tipe avtomobilov, da bo pot varna.

Za posebne svetlobne efektne nudimo konkavna ogledala.

 

…in na koncu zagotovo dobite točno tisto ogledalo, v katerem najdete osebo, ki vam spremeni življenje.

Stopimo v stik

Potrebujete uporabnost, gradite ali prenavljate vaš dom? Steklo je res izjemen material, dovolite si ga začutiti z nami. Pošljite nam povpraševanje, ne pozabite na dimenzije in vaše želje.