+386(0)41 436 725 steklarstvo@artlinia.com

Pohištveno steklo

Posebno pozornost posvečamo steklu, ki služi kot del pohištva. Tu imamo v mislih predvsem mize in vitrine. Preprosta in čista oblika stekla se poda v vsak prostor in s tem ne morete nikakor zgrešiti.

Steklo, kot zgornja ploskev je idealno za jedilne  mize, klubske mizice in mize za vrt. Ker vedno uporabimo kaljeno steklo, ponavadi debeline od 6 mm naprej, je steklena površina močna, odporna na temperaturo, udarce in zelo vzdržljiva. Mizo tako zaščitite pred praskami. Za dodatno odpornost na praske samega stekla pa vam priporočamo posebno – no scratch steklo. Vsi robovi so kristalno brušeni in polirani.

V praksi je na prvem mestu klasično brušen rob pod kotom 90 ali 45 stopinj. Za različne lome svetlobe in prefinjenost robov pa poskrbimo z ročnim brušenjem robov in profilom orodja. Prozorna steklena plošča deluje prefinjeno in je odlična za ustvarjanje iluzije prostora. Glede na želje se lahko steklena površina dodatno obdela z različnimi tehnikami.

Osupljivo izpade barvno steklo z različnimi efekti. Za večjo razgibanost steklo kombiniramo s fotofolijo ali digitalnim printom, s peskanjem pa dobi tisi čuten pridih. Stekleno ploščo namestimo na obstoječo mizo ali konstrukcijo iz kovine, lesa ali kamna. Sodobni trendi se nagibajo k minimalistični konstrukciji, ki ustvari lahkotnost. Za edinstven design v prostoru pa si lahko umislite mizo po vaših željah, ki vam jo izdelamo v celoti iz stekla.

 Steklene vitrine odlikuje minimalističen izgled, čiste linije in preprosta eleganca. Nas navdušujejo predvsem transparenti kosi, organskih oblik, ki omogočajo, da pogled potuje skozi njih, na drugo stran prostora. Tako so lahko izdelki v njih najlepše predstavljeni in dobro vidni z vseh strani. Lahko so v celoti iz stekla ali pa v kombinaciji lesa ali kovine.

Izdelujemo jih po meri, po večini iz kaljenega stekla v debelini od 4 mm naprej. Lahko so ravnih, ovalnih ali okroglih oblik. Glede na vaše želje in potrebe kombiniramo različne vrste stekel, jih oplemenitimo z različnimi tehnikami in se dogovorimo glede pantov, ročajev, ključavnic ter ostalih estetskih dodatkov.

Stopimo v stik

Potrebujete uporabnost, gradite ali prenavljate vaš dom? Steklo je res izjemen material, dovolite si ga začutiti z nami. Pošljite nam povpraševanje, ne pozabite na dimenzije in vaše želje.