+386(0)41 436 725 info@lukanc.si

Steklena vrata

Steklo je odličen in zelo priljubljen material, ki ga lahko uporabimo z visoko mero dekorja in funkcionalnosti. V prostor vnese sodoben občutek, daje svetlobo in ločuje, ko to potrebujemo.

Steklena vrata so poseben izdelek, arhitekturno dovršen, kot del interierja oziroma kot samostojna ali zaključna nota bivalnega prostora. V prostoru odigrajo pomembno vlogo. So del pohištva, ki ga večkrat dnevno srečamo, primemo, odmaknemo. Dobro načrtovana lahko dodajo drzen pridih vaši notranjosti, ki ga bo zagotovo opazilo vsako oko. Posodobijo obstoječi dom, odprejo prostore in dovolijo, da se svetloba pretaka skozi a hkrati nudijo zasebnost. So najboljša oblikovalska rešitev, ko sanjamo o obilici naravne svetlobe v svojih prostorih ali ko želimo navidezno razmejiti prostore z prijetnim pridihom elegance. Naredimo svojo notranjost v slogu in jih uporabimo v katerem koli delu hiše, stanovanja ali poslovnega prostora, predvsem pa tam kjer želimo privlačnost in funkcionalnost z roko v roki. S svojevrstnim estetskim videzom lahko presežejo funkcijo umetniških del in prav gotovo ugodno vplivajo na bivanjsko energijo. Dnevne sobe, kuhinje, spalnice in tudi kopalnice so med prvimi.

Če je umetnost, uporabnost in steklo del vašega okusa, vam z veseljem združimo vse to in dobili boste popolna vrata. Pri nas dajemo pozornost na notranja vrata, ki so v celoti steklena. Lahko pa lesenim vratom dodamo steklo in z zastekljenimi vložki lesenemu okvirju podarimo nežnost.

Izdelujemo jih izključno po meri, prilagodimo jih vsakemu posebej glede na želje in zahteve prostora in le tako dosežemo, da se optimalno prilegajo in opravljajo svoj namen. Unikatno oblikovanje dodatno oplemeniti vaš dom z domačnostjo, eleganco, posebnostjo in nudi varnost. Vedno uporabimo kaljeno steklo, kar prepreči možnost razbitja steklene površine. Debeline stekla se gibljejo med 8 in 12 mm. Individualno Izberemo primernega  glede na potrebe in ravno tako se prilagajamo z vodili, ki morajo biti dovolj močna in vzdržljiva za brezhibno funkcionalnost. Večletne izkušnje in testiranja različnih vodil omogočajo, da vam svetujemo o preverjeni kvaliteti, ki funkcionira. Steklena vrata imajo že vgrajeno mehko zapiranje, nudimo pa tudi možnost  brez. Vsa steklena vrata so lahko v enokrilni, enokrilni s fiksnim delom in dvokrilni izvedbi.

Naj vam povemo še eno skrivnost, za vsakega se najdejo idealna vrata, ki izražajo njegov okus, življenjski slog in obogatijo notranjost. Z izbiro stekla, raznolikostjo obdelave in detajlov naredimo prave mojstrovine. Široka kolekcija vas bo presenetila z neskončnimi možnostmi. Za osnovno lahko izbirate med mat in čistim prosojnim steklom, ki je na voljo tudi v rjavem, zelenem, modrem in sivem tonu. Estetiko obogatimo s peskanjem, diamantnim rezom in lepljenimi elementi taljenega stekla. Med sodoben “šik” zagotovo sodi steklo z vibracijo peskanih vzorcev in brezčasno poezijo kristalno brušenega diamantnega reza.

Začutite navdih!

Drsna steklena vrata so osupljiva za vsako notranjost in zelo prihranijo prostor. So idealna rešitev za ozke prostore in kot nalašč za majhen dom ali sodoben minimalističen slog. Takšna vrata omogočajo, da z njimi ne razdelimo samo prostorov, ampak lahko z njimi zapremo tudi nekatere funkcionalne kotičke. Vodila lahko montiramo na steno ali strop. Slabost drsnih vrat je onemogočeno loputanje.

Nihajna steklena vrata so najbolj elegantna izbira za prehodne prostore, kjer se giblje več ljudi. Z njimi se prostor pregradi, brez prekinitve vizualnega pretoka in gibanja svetlobe. Omogočajo odpiranje v obe smeri tudi s polnimi rokami. Vodila lahko montiramo na steno ali tla in strop.

Steklena vrata na podboj se ponavadi uporabijo tam, kjer želimo, da vrata tesnijo. Pri nas vam nudimo možnost steklenih vrat na ALU podboj. Kombinacija stekla in aluminija je fantastična, prostoru doda zelo moderen izgled. Če potrebujete subtilen videz z okvirjem, vam lahko aluminijast okvir tudi barvamo po želji, ker želimo poskrbeti za detajle. Glede na interier in arhitekturne poteze prostora izberete svoj ton po RAL lestvici. Takšna vrata bodo prostor zagotovo dvignila iz povprečja z mero drznosti. Zadnji trendi narekujejo kombinacijo črni okvir – prosojno steklo z vzorcem.

Zrcalna vrata za poseben slog in zanimiv koncept. To so vrata ogledalo. S takim elementom v prostoru dosežemo edinstvenost. Z zrcalnimi vrati se vizualno poveča zaznavanje prostora in tudi osvetlitev. Njihova površina odraža prostor v prostoru.

V ta segment uvrščamo tudi vrata oblikovana z zasteklitvijo. Ko lesenim vratom dodamo steklo, so takoj videti bolj sodobno. Lepo oblikovani zasteklitveni elementi lahko dopolnijo vašo notranjost. Izbira stekla je poljubna, za večjo raznolikost pa so vam tukaj na voljo ornamentna stekla in zasteklitev s tehniko suhega cvetja in vitraža. Božansko.

Ko želimo v prostor pritegniti največ svetlobe in širiti bivalne površine so predelne steklene stene in vetrolovi zelo učinkovita rešitev. Postavitev prilagodimo ambientu, možnosti so praktično neskončne, rezultat pa vedno osupljiv.

Ko veste, da se boste pri opremljanju poslužili steklenih vrat, je zelo pomembno, da se pri sami gradnji suhomontažnih sistemov  naredi podkonstrukcija  za samo montažo, da lahko vrata funkcionirajo brez okvirjev.

Do novih vrat po korakih: pošljite povpraševanje (slika prostora + okvirne dimenzije) – ponudba – izmere in detajli – izdelava – montaža. Skoznje boste lahko vstopili po 14 dneh od pisno potrjene ponudbe. Akcija!

Stopimo v stik

Potrebujete uporabnost, gradite ali prenavljate vaš dom? Steklo je res izjemen material, dovolite si ga začutiti z nami. Pošljite nam povpraševanje, ne pozabite na dimenzije in vaše želje.